Szépségápolás- Pattanásos bőr

Blog: NőiSarok - Szerző: Bebe
Pattanások- Minden tinédzser rémálma!
A kamaszkor tipikus velejárója és természetesen mindannyiunk által gyűlölt "jelenség". Úgy gondoljuk szövetkezett ellenünk az ég, amikor randi, esküvő vagy buli előtt meglátjuk a hatalmas és gennyes piros pöttyöt az arcunkon.
 De vajon mitől is kerül oda az a csúfság?
Serdülőkorban a faggyúmirigyek fokozott faggyútermelése során a faggyúmirigy kivezető csatornáján felhalmozódott faggyú és genny a pattanás. De kiváltója nem csak a fokozott faggyútermelés lehet, hanem gyógyszerek, olajos magvak, csoki. Rosszabb esetben az egész arcot, hátat, homlokot elboríthatják és elgennyesednek vagy hegesen gyógyulnak. (Ezért nem szabad piszkálni, kaparni!) Néha fülön és orron is előfordul, ami nagyon kellemetlen és fájdalmas is. Lányoknál 14-17 évesen, fiúknál 16-19 évesen fordul elő, de a felnőtteket is fenyegeti!
Mindenkinek más krém használ, más módszer igazán hatásos. A boltok tele vannak tinédzsereknek való pattanás-elleni krémekkel és minden valamire való márka piacra dob ilyen készítményeket. Ahelyett, hogy őrült módon, mindenféle kenceficékkel kenegetnéd, arcod nem árt átgondolnod, hogy a bőrödnek nem biztos, hogy jót tesz, ha van rajta tonik, pakolás, éjszakai és nappali krém, valamint radír is. Sokan úgy próbálnak "megszabadulni" nem kívánt pattanásaiktól, hogy rákennek mindenféle alapozót, púdert meg korrektort. A púder és a korrektor nem annyira vészes (külön-külön!), de az alapozó még jobban elzárja azt a faggyúmirigy kivezető csatornát, ami már amúgy is el van záródva és ez által nem hagyja lélegezni a bőrt. 
"Olyan dolgot kenj az arcodra, amit meg is ennél"
 A legjobbak a "házilag" elkészített pakolások, krémek és persze a gyümölcsök. Figyelnünk kell a megelőzésre is, mert a helyes táplálkozás mindennél fontosabb. Nem ajánlott a túlzott csokoládé és sós olajos magvak valamint nagyon fűszeres ételek fogyasztása.
Zsíros, Pattanásos bőrre: Cameron Diaz tippje: buborékos ásványvízzel mosd az arcodat! Ezenkívül nagyon jó a szeletre vágott uborkából készült pakolás!
Száraz bőrre: Sokat kell kenegetni vízalapú
krémekkel. Általában ez a bőrtípus a legérzékenyebb Használj Sensitive nevűtermékeket!

Normál bőrre: Nagyon minimális törődést igényel, persze neked is oda kell figyelned a helyes táplálkozásra!

---Szabó Diána Lili---