Lombikbébi program - még mindig várjuk a kis csodát

Szerző: kota24

A BLOG LEÍRÁSA

Vannak párok akikhez a gólya hamar beköszönt. Én és a férjem sajnos nem közéjük tartozunk. 2 éve várjuk minden hónapban, hogy na most talán... eddig hiába

Látogatás: 98884 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

A beültetés, azaz embriótranszfer

2009.02.27.

Szombaton reggel már alig fájt a hasam a punkció után. 9-kor keltünk fel és alig vártuk, hogy megcsörrenjen a telefon! Este elalvás előtt bűvöltem a sejtecskéimet, hogy mind szépen megtermékenyüljön. Fél10... végre megszólalt a telefon, a biológusnő hívott, megtermékenyült mind a 3 sejtecském!!! Hurrá!!! Minden a legjobban alakul... Holnap reggel újra hívni fognak, hogy osztódtak e. Újabb izgalmas nap elébe nézünk. Déltől kutyasuli, de a nap hátralévő része nehezen telt el. Alig vártam, hogy este legyen és lefekhessek és reggel legyen és jöjjön a telefon. Megint bűvöltem immár a zigótáimat, hogy osztódjanak szépen. Reggel 9-kor ébredés és fél 10-kor ismét telefon, ismét jóhír, mind szépen osztódott holnap fél 10-re mehetek és visszakapom őket! El sem hiszem, ez tényleg velünk töténik. Lehet, hogy 2009 tényleg a mi évünk lesz???

Eljött a hétfő reggel. Anyukám kísért el, mert a férjemnek dolgoznia kellett. A dolog menete ugyanaz mint a punkció során. Bemenni, átöltözni, be a műtőbe, lábzsák, takaró és jön a doktor. Indulhat a mandula vagy mandulák? :) Sajnos már csak 2 babám maradt, 1 nem osztódott jól, de a 2-őt visszakaptam, egy 6 sejtest és egy 9 sejtest. A méh helyzete alapján valakinek hanyatt, valakinek hason kell feküdni, teljesen mozdulatlanul 1 órát. Én hason feküdtem, elég nehezen telt el az idő. Ismét várakozni a dokira, hogy ellásson tanácsokkal. 2 napig kell feküdni, utána lehet tenni-venni. 

Az első szuritól a punkcióig

2009.02.27.

2009. január 5-én végre megjött. A lombikos menzesz számításánál, ha 12 óráig jön meg akkor az az 1.nap, ha 12 óra után akkor a következő nap az első. Nekem ez január 6-a volt. Alig vártam, hogy beadhassam az 1. szurit! Az 1.nap csak az úgynevezett Decapeptyl nevezetű injekciót kellett adni, ami megakadályozza a túlstimulációt.

A túlstimuláció a hormonkezelés rettegett szövődménye, megnőnek a petefészkek, súlyos esetben akár csecsemőfejnyire is, és folyadék lép ki a hasüregbe és mellüregbe. Ez már kórházi kezelést igényel. Amivel mi ennek megelőzését sgíteni, tudjuk, az az, hogy megiszunk napi 3-4 liter folyadékot és rengeteg fehérjét eszünk. Én így is tettem, a túró már a fülemen is folyt...

A várva várt konzultáció és ami utána következett

2009.02.27.

Végre eljött a nap, amivel egy kicsit közelebb kerülünk a régóta áhított álmunkhoz. A délelőtt nehezen telt, fél 3ra kellett mennünk. Mindketten izgultunk, hisz egy eddig ismeretlen és új világba fogunk belecsöppeni. Beléptünk az intézetben és mintha másik világba toppantunk volna. Magyarországon létezik ilyen egészségügyi intézet? Sosem gondoltam volna... Gyönyörű, tiszta folyosó, a mosdóban WC papír, kézmosó és kéztörlő. Hihtetlenül kedves lányok a recepción, akik részletesen elmagyaráztak mindent. Kitöltöttük a szükséges papírokat és leültünk, hogy sorra kerüljünk. Behívott minket a doktorúr, részletesen átbeszéltük az eddigi történetünket és felvázolta a lehetőségeinket. Már csak a lombik beavatkozást ajánlja. Nem is baj, nagyobb a siker esélye és már úgyis beletörődtünk vagyis elfogadtuk.

Elmondta, hogy milyen vizsgálatokat kell még megcsináltatnunk és megbeszéltük, hogy januárban kezdjük. Decembert jobban szerettem volna, de a Karácsony miatt nem kezdenek bele a kezelésbe. A november a műtét miatt túl közeli lett volna, így maradt a január... Nagyon pozitív hangulatban és reménnyel felvértezve tértünk haza.

Talpraállni és újra ringbe szállni

2009.02.27.

A műtét utáni napok nem voltak könnyűek. Feldolgozni és felülemelkedni... ez volt a cél. Néhány sírós nap és némi önsajnálgatás után kezdtem talpraállni, el kell fogadnom, hogy már nem lehet spontán babám, de a lényeg az, hogy még lehet, külső segítséggel ugyan, de előttem a lehetőség, és tessék erre koncentrálni!!!!!!. A hasamon éktelenkedő heg már nem is volt fontos. Lehet már szexi fürdőrucikat kapni, amik takarják a heget. Elkezdtem búvárkodni az irodalomban és az interneten. Az elképzelés hamar összeállt, csak a megvalósításig még volt egy kis idő!

Lombikbaba, de a műtét után regenerálódni kell, és az nem 1 hónap lesz. Minden ezzel kapcsolatos cikket, fórumot, könyvet igyekeztem elolvasni és ezekből erőt meríteni. Rengeteg elkeseredett pár küzdelmét olvastam el, éreztem át a helyzetüket, sírtam velük, de hosszú évek kemény küzdelme után boldog végkifejletnek örülhettünk.

Ami eddig történt III.- A poklok pokla

2009.02.27.

Szóval van akinek várakozással telik a 2 hét, miután vérből HCG szintet néznek, hogy sikeres volt a beavatkozás.

Nekem nem így telt. A második inszemináció után - ez egy pénteki nap volt - délután fájdogált a hasam, de azt gondoltam ez normális. De estére belázasodtam, hm gondoltam biztos összeszedtem egy kis vírust. Így telt a hétvége lázasan, de  38 fok fölé nem ment, a hasam nem fájt erősen, csak puffadtam. Hétfőn vérvételre elmentem, a laborvizsgálat azt mutatta, hogy valami gyulladás van a szervezetemben. De mivel a hasam nem fájt, nem gondoltam hogy összefüggés van és az orvosok sem. Azért a biztonság kedvéért elkezdtem az Augmentint szedni. Sajnos nem lettem jobban, ezért csütörtökön megnézett a biztonság kedvéért a nődoki. Annyit látott, hogy a hormonok miatt nagyok lettek a petefészkeim, és ez okozza, hogy feszül a hasam. Vettek vért és a HCG érték azt mutatta, hogy elképzelhető, hogy babát várok. Sírtunk örömünkben, de nem tartott sokáig. 

Ami eddig történt II.- Inszemináció

2009.02.27.

Nos, segíteni elvileg mindenen lehet. A mi problémánkon az úgynevezett inszemináció módszerével lehet segíteni. A beavatkozás lényege, hogy egy vékony katéter segítségével az előkezelt spermiumokat a hüvelyen és méhnyakon keresztül feljuttatják a méh üregébe, kikerülve azt a védelmi rendszert amit a méhnyakban lévő nyákdugó jelent.

A kezelés része, hogy hormon tablettával és injekcióval elérik,hogy több petesejt érjen meg, és így nagyobb az esély hogy sikerrel járunk. A ciklus 3. napján hormonvizsgálat történik. Megnézik a TSH-t, hogy a pajzsmirigy rendben működik e, az ösztrogén szintet (E2), az FSH és LH szintet és a prolaktint (PRL). Ha minden ok, kezdhetünk. Izgalmas volt az a pár óra amíg elkészültek az eredmények. De minden jó, mehet a dolog. Felírták a gyógyszereket, amiket a menzesz 3.napján kell kezdeni. A régi ismerős Clostilbegytet a 3-8.nap között kellett szedni, majd a 8.naptól a Gonal F nevezetű injekciót kellett mindennap a hasamba bőr alá szúrni. Hát mit mondjak nagy élmény volt, de a cél érdekében bármit. Szerencsére az előkészületek simán mentek, ráadásul egy olaszországi nyaralás is segített a kikapcsolódásban. A 12.napon készült egy Uh, 4 tüsző van, nagyon jó, 15.napig érleljük őket és 15.napon inszemináció. Előtte 2 nappal 19 órakor be kellett adni a tüszőrepesztő injekciót, ami után 36 órával csinálják az inszeminációt.

Ami eddig történt I.- rögös út a lombik programig

2009.02.27.

Minden 2007.nyarán kezdődött. Tanulmányainkat befejeztük és összeházasodtunk. Ekkor fogalmazódott meg bennünk... babát szeretnénk.

A cél érdekében mindent elkövettünk, de hiába. Hónapról hónapra csalódottan vettük tudomásul, hogy hozzánk nem érkezik meg a várva várt csoda! Eleinte legyintettünk... majd a következő hónapban. Aztán elszontyolodtunk, amit a teljes kétségbeesés követett.