Szociális fóbia és miegymás

Szerző: Csaby

A BLOG LEÍRÁSA

Rendkívül egyedi problémáim vannak. Szerintem nincs ilyen ember még egy, de még csak hasonló sem! A pszichiáterem szerint is "speciális eset" vagyok. :)

Látogatás: 8794 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Nagy változás mentálisan, de semmi egészségileg :(

2009.04.06.

Sziasztok!

Összegezzük a dolgokat

2009.03.18.

Tiszteletem!

Ahány ember, annyi probléma (vagy sajnos problémák). Hát igen, engem sem kímélt a sors.. Kb. 5 éve (de lehet hogy van 6 is) szociális fóbiával mentem el egy pszichológushoz (akkor még nem tudtam, hogy a pokol csak eztán kezdődik). Aztán jöttek a fizikai tünetek (legyengülés, blokk {minden téren}, nehéz fürdés/fog-, és hajmosás/borotválkozás, stb.). Mindig visszahúzódó voltam, de előtte semmi ilyen gondjaim nem voltak, hirtelen jött, mint derült égből a villám (minden ok nélkül). A főiskolát is alig tudtam befejezni (kín-keservesen). Aztán jöttek a fogproblémák, amik mára nagyon eldurvultak. Kb. 2-3 hónapja pedig a bőröm úgy néz ki, hogy undor kelt el, ha belenézek a tükörbe - hiába kenegetem ezzel-azzal. Még a bőrgyógyászhoz sem merek elmenni (természetesen mindenhová édesanyám kísér), mert annyira szégyellem, ahogy kinézek (annyira maximalista vagyok, hogy nem tudom elviselni azt a tényt, hogy a betegségem kezdete óta megváltozott a külsőm) - és ez pedig hozzátesz egy lapáttal, hogy szinte abszolút ne mozduljak ki a lakásból. Közben rájöttem, hogy nekem elkerülő személyiségzavarom is van (de még ki tudja, hány féle kombináció). Mondanom sem kell, hogy munkám sincs, interneten próbálok mlm-es hálozatokkal, távmunkákkal, de sajnos annyira szörnyű a természetem, hogy még ha mindent elolvasok az aktuális "üzletről" A-tól cettig, akkor is elakadok valamiben, vagy nem merek belevágni. Na már megint litániát írok, mint mindig - igen, ez is az egyik rossz tulajdonságom (a sok ezer közül), hogy mindig elveszek a részletekben. Igazából szeretnék megismerkedni olyan emberekkel/emberrel, aki úgymond sorstárs, vagy legalábbis hasonló problémái vannak (bár a pszichiáterem is megmondta, hogy speciális eset vagyok :)). Apropó az orvosokról: véletlenül se írjon nekem egyetlen pszichiáter sem! Köszönöm, de nem kérek belőlük!!! Azon kívül, hogy a gyógyszereket nyomatják meg bedugják az embert a kórházba, másra nem képesek! Néha úgy érzem, hogy kárnak vagyok a világon, néha pedig úgy, hogy valamilyen küldetésem van. Egyébként nagyon bonyolult, összetett és ellentmondásos, valamint teljes mértékben kiszámíthatatlan egyén vagyok.. Kérem, írjon nekem valaki, aki nem ijedt el tőlem és hasonló gondolkodás, vagy érzelmek birtokában van!