Hepatitis

Az utóbbi években több ezerrel nőtt a hepatitis vírussal fertőzöttek száma hazánkban. A betegség több formája gyógyszerrel kezelhető, a B ellen védőoltás is van.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Hepatitis

Hozzászóló: picisziv, 2009-08-16 12:16
Szerintem nem feltétlenül kell magányosan leélni az életed. Igaz tényleg nem menő duma a "szia fertőző vagyok oltasd be magad" duma, de ha valaki veled akar lenni, azok után, hogy tudja ezeket és elfogad ilyennek, akkor megteszi értetek. Ha pedig nem, akkor nem is igazán, téged akart megismerni, nem veled akart lenni. Csak szórakozni akart veled. Tehát komolytalan. Hidd el, lesz aki úgy fogad el, ahogy vagy. Ági.

Hepatitis

Hozzászóló: csonti, 2009-08-02 07:59
Válasz erre: macus0217, 2009-09-10 10:01
Szia Marika, én nem vagyok beteg, de megfertőzhetek másokat, 3 orvossal is beszéltem a Szent Lászlóban, mind ezt mondta. Fura, mert akkor vannak fertőző és nem fertőző vírushordozók is? Nem mehetek standra, nem ehetek étteremben, nem utazhatok tömegközlekedési járművön, stb... Lehetne barátnőm, de nem túl menő a "fertőző beteg vagyok, be kéne magad oltatni, és a 3. oltás után meg is csókolhatlak" duma. Folyamatosan keresen a megoldást, jelenleg a Gilbert-kórommal kombinált napi 6-12g paracetamol tűnik a legjobbnak.

Hepatitis

Hozzászóló: macus0217, 2009-08-01 10:54
Szia! Jol ertettem,eld le maganyosan az eletedet?Miert? Mar nem vagy beteg,csak hordozo.(En is) Valahol olvastam,hogy az emberek 80(!) %-a atesik ezen a betegsegen,es nem is tud rola. Szerintem keress masik orvost!! Marika

Hepatitis

Hozzászóló: csonti, 2009-07-30 17:19
Válasz erre: picisziv, 2009-08-16 12:16
Sziasztok, 6 éve Hepatitis-B vírushordozó (fertőző) vagyok. László-kórházban több orvossal is beszéltem, azt mondták, nem kell kivizsgálásra mennem, meggyógyítani úgysem tudnak, éljem le magányosan az életem.

Hepatitis

Hozzászóló: macus0217, 2009-07-08 00:26
Sziasztok!Koszonom mindenkinek a hozzaszolast! En kb. 8 eve(!) nem voltam kontroll vizsgalaton,de nemsokara sort keritek ra,biztos ami biztos. Anno specialis vervetelen voltam,meg UH-os felvetelt keszitettek,es akkor mindent rendben talaltak. Ha tudtok valami ujat a vizsgalatokkal kapcsolatban,irjatok meg,hatha masnak is szuksege van az infokra:)Koszonom. Marika

hepatitis B

Hozzászóló: Bódi Edit, 2009-07-07 18:44
Válasz erre: csonti, 2009-07-30 17:19
Sziasztok! Én kb. 20 éve kaptam hepatitis B virusfertőzést. Mivel besárgultam, a László Kórházba kezeltek és azt is megállapították, hogy injekciós tű fertőzéstől kaptam mindezt. Nekem is mindíg magyarázkodnom kell. Érdemes félévente kontrollvizsgálatra menni, mert a máj kb. 2.3-4 cm-rel megnagyobbodik,(mindenkinél) ezért tudnak adni májvédő gyógyszert, ezenkívül bakteorológiai vizsgálatokat is végeznek. Így az ember már nyugodtabb lehet.

Hepatitis B

Hozzászóló: egeszseg55, 2009-07-07 09:28
Szia!Én tavaly jártam pont igy!Rendszeres véradó lévén,mentem vért adni,ahol mint a hideg zuhany ért az elutasítás,de nem mondták meg ott az okát.Másnap kaptam egy levelet,hogy keressem fel a véradó kozpontot,ahol megtudtam,hogy hepatitis B fertőzésen estem át.Nekem sem volt semmi tünetem.Azt mondták,nincs szükség semmiféle kezelésre,de többé nem adhatok vért.Nagyon mellbe vágott,hiszen rendszeres véradó voltam,évente 2-3-szor.Azt is mondták,hogy nem kell további vizsgálatra mennem és nem vagyok fertőző sem.Mivel nem volt /szerencsére/ semmiféle panaszom,nem is mentem további kivizsgálásokra.Lehet,hogy kellett volna....!?

Hepatitis B fertozes

Hozzászóló: macus0217, 2009-07-04 15:04
Válasz erre: Bódi Edit, 2009-07-07 18:44
Sziasztok! Szeretnem nektek leirni a tortenetemet,tanulsagos lehet masoknak. Ot eve vert adtam,majd egy ev mulva is szerettem volna ,amikor kozoltek velem,hogy atestem egy hepatitis b fertozesen,de mar nem vagyok beteg,csak a veremben megtalalhato az ellenanyag,ezert nem adhatok tobbet.Semmilyen tunetet nem eszleltem magamon) Ezutan vizsgalatok sorozata kovetkezett,mert nekem nem mindegy,hogy beteg vagyok-e vagy nem.Az orvosom megvizsgalt,de indokolni sem tudta,hogy ugyan honnan kaphattam el ezt a fertozest,mert vert nem kaptam,szexualis kapcsolatom nem volt... Egy ev mulva mutetre kerult sor,ahol en magyarazkodtam a sebesznek,hogy ez a betegsegnek nem a C,hanem a B valtozata(pedig elotte elolvasta a leleteimet) Szoval azota mindenhol magyarazkodhatok,ha beavatkozasokra kerul sor.Pedig csak eleg lett volna egy level a verado kozpontbol,hogy menjek el kivizsgalasra.Hat koszonom szepen.