Megfigyelő

Szerző: megfigyelo

A BLOG LEÍRÁSA

"Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm, mert én is élni akarok." De nem kell, hogy így legyen. Ezért írom ezt a blogot.

Látogatás: 4922 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Amit ma megehetsz…

2010.11.24.

Olvasom, hogy a kormány hamburgeradót vezetne be az egészségtelen élelmiszerekre. Azt is olvastam, hogy az elhízás jelentős anyagi többletterhet jelent a társadalom és az egészségügy számára. Azt pedig idelátogató külföldiektől hallom rendszeresen, hogy a magyar éttermi adagok túl nagyok, kétszer akkorák, mint ami náluk megszokott. Az orvosok meg arról panaszkodnak, hogy a betegeik nagy részének hiába beszélnek az egészséges táplálkozásról, mintha a falnak beszélnének.

Vaklárma?

2010.10.25.

A minap üzemorvosnál voltam, ahol EKG vizsgálat is volt többek között. A doktornő elkomorodva tanulmányozta a felvételt, hümmögött, és végül az mondta, feltétlen menjek el kardiológushoz. Kérdeztem, miért, mit lát, mondjon valamit arról, amit gondol. De csak annyit válaszolt, ezt látnia kell kardiológusnak is. Azonnal elkezdett pörögni az agyam. Mi bajom lehet? Nagyapám is, anyám is szívinfarktusban halt meg. De korábban semmilyen problémám nem volt. Magamban tépelődtem, és azonnal bejelentkeztem egy kardiológushoz. Kiderült, minden a legnagyobb rendben, az EKG alapján még sokáig élhetek.

Életmód

2010.10.04.

Az életmód szótól borsódzik a hátam. Az jut eszembe róla, hogy okos emberek dodonai hangvételben ecsetelik, milyen öngyilkos életmódot folytatok, és mennyi mindenen kell változtatnom. Hosszú évek óta járok mindenféle orvoshoz, és az életmódot rendszeresen megemlítik. Tessék többet mozogni! – (Minél is többet? Nála vagy saját magamnál?) Több zöldséget és gyümölcsöt enni!, stb, stb, stb. Én mindig megkérdeztem, mire gondol, hogy kezdjem, mit csináljak pontosan. Az első kérdésemre még kaptam választ, de a harmadik-negyediktől láttam, az orvos egyre feszültebb, kezdi rosszul érezni magát, és röviden, ingerülten válaszol. Túlléptem a rám szánt időt és olyanokat kérdeztem, amire nem volt kész válasza. Kellemetlenné váltam, és nekem is az egész.

Többre van szükségünk

2010.09.29.

A teljes egészség egyre fontosabbá válik személyes életünkben, és egyre több lehetőségünk van arra, hogy tegyünk saját egészségünkért. Egészséges termékeket vásárolhatunk, egészséges életmódot támogató szolgáltatásokat vehetünk igénybe, és egyre több egészséggel kapcsolatos hírt, információt érünk el. Az egészség egyre inkább az egyén felelősségi körébe kerül az állami egészségügy felelősségéből. Mit tegyünk saját egészségérdekünk védelmében? Mit tehetünk saját egészségünk kézben tartásáért? Ez blogom témája.