Orvosok a képernyőn

Szerző: HiDoki

A BLOG LEÍRÁSA

Álom - mese - valóság

Látogatás: 31283 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

A nagy átszervezés

2010.02.22.

A nagy  átszervezés, a reklám spotok is felvillanyoztak és várom a holnapi napot. Átszervezés a klinikán. No nem nálunk, mert itt mióta az eszemet tudom, mindig átszervezés van. Régi jó családi szlogen, nem baj, majd a következő miniszter megoldja, ő biztos jobb lesz. Még nem lett, de ember küzdj, meg bízhatsz is, aztán majd lesz valami.

 

Szegény Martin

2009.09.06.

Hamis a baba

2009.09.04.

Menyből a Doktor

2009.08.27.

Menyből a Doktor? Ha mélyinterjú készülne velem, valahol ott kezdeném, már kora gyermekkoromban vonzódtam a helikopterhez. Sikerült is minden úgy kinéző játékhoz hozzájutnom, és jött a csoda: távirányítós, motoros ? olyan mint az eredeti. Sajna az előszoba keskeny volt a szűkített bal fordulóhoz, úgy zuhantam le a géppel, ahogy kell. Nem szegte kedvemet, és jött a csoda, fiatal orvosként azt mondta a Főnök: ?Ugorj ki helyettem repülni!?.

 

Uborkaszezon

2009.08.18.

Uborkaszezon, nem tudom miért, így mondják nyáron - nincs új műsor, ismétlés, múlt idézés. Bár a 112-ön bonyolódik a helyzet, már megint morbid, inkább később foglakozzunk vele. Már nem emlékszem, melyik volt az első. Biztos a cseh vagy szlovák, a Kórház a város szélén. Ez volt a totális átélés, pici mentő, pici technika, de nagy teljesítmény. Mindenki röhögött, amikor ki tették a mentőautó tetejére az infúziót, mert különben, nem folyt. No vicc - így volt. Minket megmentett a Toyota program, mert Japánból egyszerűbb volt mentőt vásárolni, mentőhelikoptert meg Párizsból? Igaz hogy kicsi, igaz hogy savanyú, de magyar, amint áthozzuk a határon, persze előtte, megnéztük saját hazájába is. Kiderült, hogy a Toyota ugyanolyan kicsi, mint az Skoda a filmben, de mi legalább nyugati??? autóból dugtuk ki az infúziót, hogy csepegjen.

 

Halottkém

2009.08.07.

A halottkém – a képernyőn leggyakrabban látott orvos, na nem a kórház sorozatokban, hanem az össze többiben. Hát igen szemérmesek vagyunk, nagy gyógyító sorozatokban lássa a nép a csodát, a sikert, a boldog életmentést, a balul sikerült dolgokról nem beszélünk.

Az senkit nem zavar, hogy nálunk nincs is olyan, hogy halottkém. Valahol a XIX. században érzem magam a szó hallatán, akkor születet „az tetem bontásának atlasza”, és a „tetszhalál” kizárására a halált csak halottkém állapíthatta meg. Ebből a fiatalok már egy szót se értenek. Nem minden halott, halott , aki halottnak néz ki. Többször előfordult, hogy a ravatalon, vagy akár már a temetésen felült az elhunyt, és kiderült, hogy él. Ennek a megelőzésére, szakemberre bízták a halál megállapítását, nehogy megint baj legyen, az ő feladata volt a tetszhalál kizárása.

Kaszkadőrök

2009.07.31.

Kaszkadőrök ? Magyarországon vannak a legjobb kaszkadőrök. Sajnos egyre kevesebb magyar filmben láthatjuk őket, pedig mind profi. Vannak olyan sorozatok, amiket csak a veszélyes jelenetek miatt nézek, szenzációs ütközések, robbantások, tüzek, és a lángokból karcolás nélkül kisétáló főszereplő. Mese, mese, de rengeteg munka megcsinálni. Ötvös Csöpi helikopteres jelenetét forgattuk a Pogány madonnához. Öreg orosz helikopter, 80 kilós homokzsák a színész helyett a lengő kötélen. A szél persze össze-vissza fúj, ?Csapó 12 és forog!?, volt valami sanda remény, hogy befejezzük végre a napot, de nem, szakad a kötél, repül a homokzsák és kezdjük előröl?Veszélyes üzem, de mindig szívesen vigyáztam az egészségükre, szinte soha nem történt semmi baj, legfeljebb egy kisebb horzsolás.

Elképzeltem egy új orvos sorozatot, ahol a fontosabb jelenetekben dublőröket alkalmaznánk. Képzeljétek el a válogatást: ? Özvegy Kovácsné nagyon jó esélyekkel indul az epeköves beteg szerepéért, a múltkori tojásrántotta utáni epegörcs jelenete fenomenális volt. Szavazzatok most, a képernyő alján látható SMS számon!? Persze az orvosok is valódiak lennének a műtőben, remegő kezű amatőrök helyett a legjobb sebészek has metszéseit láthatnánk. Módosulna a ?felkomf? szöveg is: ?Főszerepben: Világsztár Józsi, magyar hangja Néma Levente, a műtőjelenetekben Professzor Doktor jobb kezét láthatják.?