Benőtt köröm - Hogyan előzze meg, mit tehet ellene?

A benőtt köröm népbetegség, kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns (járóbeteg) műtét. Milyen okokra vezethető vissza az elváltozás kialakulása és hogyan kezelhető?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Sziasztok.Én már 4x voltam ambuláns mütéten

Hozzászóló: Vendég, 2009-08-09 22:51
Sziasztok.Én már 4x voltam ambuláns mütéten ilyen problémával nagyon nagyon fájt,egy ismerösöm aki pedikürös fél éve rendbe hozta a lábam mert a fájdalomtól már csillagokat láttam nagyon sok apró köröm darabot szedett ki (mert össze vissza farigcsáltam)a gyennyes vérzö sebböl ,tetrán kenöcs és rendbe jött.2hete megint fájdalmat éreztem az ujjamnál,közben a kisfiammal fürödtem a medencében naponta több órát e-közben jól kiázott a lábam és fájdalom nélkül könnyedén kitudtam szedni a körmöt és a vastag bört a körmöm szélétöl.És akkor rájöttem én elötte nem áztattam ki a lábam soha sem, gondoltam tusolásnál amennyi vizet kap az elég.Mindenkinek ajánlom akinek ilyen problémája van az átlagosnál hosszabb idejig áztassa a lábát,nekem bevált.Ha nem jön be akkor a pedikürös profi modon megcsinálja jobb mint a sebész.

Sziasztok! Nekem is bevolt nőve a körmöm

Hozzászóló: Vendég, 2009-06-19 14:13
Sziasztok! Nekem is bevolt nőve a körmöm mindkét nagylábujjamon, de én nem mertem elmenni műtéti útn kivágatni. Ezért kerestem más megoldást amit nem is bántam meg! Elmentem egy lábcentrumba, ahol egy teljesen új módszerrel szabályozzák a körömnövekedést. Minimális fájdalommal jár és nálam 100%-os! A kezelés annyit tesz,hogy egy drótot helyeznek a köröm közepére és kétoldalt beillesztik a köröm szélbe...ez olyan mint eg ykis kampó. Ezután csavarnak egyet a dróton a megfelelő helyzetig és vissza kell menni 2-3 alkalommal amíg a köröm teljes hosszában lenő, hogy állítsanak a megfelelő növekedési arányban a dróton. Ennyi! Kíméletes...fájdalom mentes...és hatékony! Nekem bevált!! Ajánlom másnak is!

hello nekem is kis korom óta benő a köröm

Hozzászóló: Vendég, 2009-05-26 16:43
hello nekem is kis korom óta benő a köröm és már az elejétől kezdve magam vágtam ki de eddig csak szimplán benőtt amit tudtam kezelni de most már elkezdett a vadhús is nőni amit salynos nem tudok kezelni mert a kivágás után sem múlik el esetleg tudtok valami módszert vagy kenőcsöt a vadhús eltávolitására ? nagyon kérem aki tud valamit írjon erre a címre köszönöm: [email protected]

Nekem is benőtt most másodszor. Rengeteget

Hozzászóló: Vendég, 2009-04-21 13:33
Nekem is benőtt most másodszor. Rengeteget szenvedtem én is. Pikkelysömöröm van, ami kihat a körmeimre is. Elhalnak, de ami a legrosszabb eldeformálódnak. Ebből fakadóan, folyamatosan be lenne nőve. A fent leírtak miatt nem mentem műtétre, nem sok értelme lett volna, úgy is újra bele nő. Sok szenvedés árán, kinövesztettem, megvártam még kibújik. Akinek volt már igazán benőtt körme, az tudja micsoda fájdalommal jár. Még novemberben is szandálban jártam :S Mint sok más esetben, itt is a megelőzés a legfontosabb! Nem szabad ívesre, rövidre vágni a lábujj körmöt. Mióta megint panasz mentes vagyok, erre kell a legnagyobb figyelmet fordítani pedikűrözéskor. Megfelelő forma és hossz és soha többé baj. Én hosszúra hagyom a körmöm, majdnem hosszabb mint az ujjam. Kicsit sem érdekel, ha gyorsan kikopik a zokni és kiszakad. 300 forint, de nincs szenvedés.

Tavaly ősszel a 2 nagylábujjam 3 oldalát

Hozzászóló: Vendég, 2009-03-21 00:28
Tavaly ősszel a 2 nagylábujjam 3 oldalát műtötték meg hagyományos sebészeti úton. Most az egyik újra kiújult. Érdekelne a lézeres megoldás, több vendég is írta, hogy nekik bevált. Megadnám az e-mail címemet oda kérném az elérhetőséget. Köszönöm! [email protected]

Nekem egyszer operálták ki a körmömet

Hozzászóló: Vendég, 2009-03-20 09:18
Nekem egyszer operálták ki a körmömet ami benőtt de én még a csillagos eget is leimádkoztam az égről.Egy az hogy kegyetlenül fájt amikor az érzéstelenítőt beadták és éreztem ahogy kapirgálja a doki a lábujjam belsejét.Nem is csinált jó munkát mert a műtét után 3 héttel ugyanúgy gennyedzett és végül kiderült hogy maradt benne egy apró körömdarab ami miatt nem gyógyult meg.Azóta ha benől a körmöm jól kiáztatom meleg vízben és én magam kivágom.Elsajátítottam már hogyan tudom a legkényelmesebben kivágni,így már sok időt és persze fájdalmat megspórolok...

Még tinédzser koromban elkövettem a hibát,

Hozzászóló: Vendég, 2009-03-19 22:33
Még tinédzser koromban elkövettem a hibát, hogy levágtam a körmöm szélét a nagylábujjaimon. Kényelmesebb volt, mert foci közben nem volt érzékeny annyira a nagy belerúgásokra a lábujjam. Azután persze egyre gyakrabban begyuladt és egyre fájdalmasabban. . Tetrán kenőcs, fertőtlenítő tabletta, gennyesdés... Volt, hogy a lábam hidegvízbe lógattam, különben nem bírtam elaludni. Mi lett a vége? Semmi műtét, semmi 3TO Spange vagy bármi egyéb kence. Kb. két hónapig szenvedtem kicsit és azóta panaszmentes vagyok. Egyszerűen hagytam, hogy hosszúra nőljön a körmöm és azóta nem vágom rövidre a szélén. Annyi volt a plussz feladat, hogy esténként igazgatam a bőrt a növő köröm útjából. kb. kétszer begyuladt közben, de a korábbiakhoz képest alig éreztem, és ennyi. :-)

Valóban vannak esetek,amiken csak a sebészeti

Hozzászóló: Vendég, 2009-03-17 08:35
Valóban vannak esetek,amiken csak a sebészeti beavatkozás segíthet.Néha többször meg kell ismételni a nem megfelelő kimetszés,vagy a nem megfelelő ápolás miatt. Jó hírem van azok számára,akik benőtt köröm miatt szenvednek.Az esetek 90%-ban elkerülhető a műtéti beavatkozás a 3TO Spange felhelyezésével. Bár R Fraser skót fogtechnikus már 1964-ben feltalálta a technikát,sajnos nem igazán ismert és elterjedt az alkalmazása,pedig a tapasztalatok nagyon pozitívak. A sebész valóban nem pedikűrös,ahogy egyik vendég leírta,viszont egy tapasztalt pedikűrös elsajátíthatja a Spange-technikát egy továbbképzésen,segítve ezzel páciensei problémáin. A 3TO spangét,mint egy fogszabályzót helyezzük fel fertőtlenítés és megfelelő előkészítés után a körömszélre.A köröm méretéhez a lábápoló igazítja az eszközt. A körömsarkot tamponálni kell.Megfelelően ápolni a lábat.s 8 hét múlva az eszközt levenni,s újra felhelyezni a köröm növésének megfelelően. Másik megoldás a Podofix,mely gyulladt körömre is felhelyezhető a 3TO Spange felhelyezésének előkészítésére. Amennyibben valakinek van megfelelő pedikűröse,rákérdezhet,hogy rendelkezik-e a végzettséggel.Ha igen,máris segítséget nyújthat.Ha nem,megszerezheti a megfelelő képesítést egy továbbképzésen,páciensei örömére.

Én is sokat szenvedtem a benőtt körmömmel,

Hozzászóló: Vendég, 2009-03-12 14:41
Én is sokat szenvedtem a benőtt körmömmel, én sebészettől eleve féltem, otthon vagdostam magamnak. Sosem volt jó, megkeserítette az életemet. Én is rászántam magam egy lézeres kezelésre. Ahol nagyon profin fájdalom NÉLKÜL eltávolították az egyik körömszélt. Utána fájdalom nélkül 1 hétig váladékozott, minimálisan. 3 naptól napi egy hagyományos sebtapasz elegendő volt. És 2 hét után teljesen begyógyult. Így valószínű, hogy Edének (korábbi bejegyzés) valamit elszúrhattak. Mert akinek ajánlottam eddig és megcsináltatta maximum 2 hét alatt teljesen begyógyult. Az ára sem volt vészes. Szélenként 10.000 Ft volt és tényleg profin megcsinálták. Nem nőtt még vissza igaz októberben voltam.

Gyerek korom óta mindkét nagylábujam,

Hozzászóló: Vendég, 2009-03-12 14:35
Gyerek korom óta mindkét nagylábujam, mindkét oldalán körömbenövéssel szenvedtem. Tavaj nyáron találtam egy lézeres megoldást, amivel roncsolták a körömágyat és kivágták a benőtt körmöket. De nem csináltatnám meg még egyszer, mert hosszú fájdalmas hetek (8) következtek a gyógyulásig. Ráadásul azóta érzékeny és sokszor fájdalmas a mütét melleti terület. Szóval a lézeres technikát nem ajálom senkinek.