Néma gyilkosaim

Szerző: mica

A BLOG LEÍRÁSA

Hypertonia, glaucoma, diabetes.... Harcom ellenük életmód váltással.

Látogatás: 26684 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Fél év

2010.10.08.

Fél éve nem jelentkeztem már. Augusztusig 8 kilótól sikerült megszabadulnom, amit a diéta mellett azzal értem el, hogy áprilistól kerékpárral jártam dolgozni. Olcsóbb és jobban kéznél van, mint a fittness terem. :) Elég messze van a munkahelyem, így napi egy óra kerékpározás minden hétköznap elkönyvelhető volt. Imádom a kerékpárt, sajnos jön a rossz idő, félre kellett tenni. :(

Kitartás

2010.03.12.

Rég mondhattam el magamról, hogy ennyire kitartóan diétázom! Ma érte el kitartásom az újabb kilót, vagyis másfél hónap alatt sikerült 5 kilótól megszabadulnom, és nagyon elégedett lennék vele, ha ez a tendencia maradna is. Immáron mankó nélkül, és néha-néha megengedve némi kilengést, ami csak és csupán egyetlen édességre korlátozódik, nem pedig pukkadásig evésre.

Miután egyre fittebbnek érzem magam, most már araszolok a következő lépés felé, jövő héten valóban el akarok jutni a fitnes terembe is. Egy kolleganőm fél éve kezdett életmódváltása, heti 4-5 edzés eddig 13 kiló egyenletes fogyást eredményezett (igaz, ő még mindig sokkal több nálam, ő valóban, igazán kövér volt, és egyre inkább látszik, hogy mennyire szép arcú, helyes nő igazából.)

Ez az én formám

2010.02.21.

Miután végre megtaláltam azt a szert, ami valóban segít, kivonják a forgalomból! Két hét alatt 4 kilótól sikerült megszabadulnom szenvedés nélkül, élvezettel. Erre tessék... "kiderül", hogy nagyobb a kockázata a mellékhatásoknak, mint kellene. Én azért feltenném a kérdést, hogy a túlsúlynak nem ugyanez a kockázata? Még maradt gyógyszerem, de úgy döntöttem, nem szedem tovább. Igy az első olyan héten, mikor nem szedtem, fogynom már nem sikerült, de megtartani az elért eredményt, igen. Nagyon figyelek arra, mint eszem és mikor. Nassolni pl. tegnap zabpehely kekszet sütöttem, fahéjjal, dióval megbolondítva, természetesen nem cukorral, hanem kevés mézzel édesítve. Olyan volt, mint egy müzliszelet. :)

1 hét

2010.02.07.

Az első hetet sikerrel zártam! Holnap reggel kiderül, milyen eredménnyel. Itthon nem tartok mérleget, miért idegesíteném magam vele? :) viszont az ember megérzi, hogy fogyott-e vagy nem, és nekem egészen biztosan meg van az egy kiló az első hétre, ezt mondják a ruháim. :)

Remélem az elhatározásom nem bukik meg, kitartó maradok még legalább 4-5 hétig - minimum -, hogy megszokja a szervezetem a jóval kevesebb kalória és főleg szénhidrát bevitelt.

Nagy levegőt....

2010.02.03.

...vettem, és hétfőn végre nekiláttam komolyan figyelni az étkezésemre, miközben újra elkezdtem a szibutramin hatóanyagú szer szedését, így a folyadékbevitelem is megnőtt. Nem számolgatom a kalóriákat, de csak rozsos-magvas-barna kenyérfélét eszem, naponta egy-két szeletnél nem többet. Kezdek barátkozni a zabpehellyel is. Ma a dietetikusunk "vizsgáztatott", el kellett mondanom, mikor, mit ettem. Az esti - ha lehet 6 előtt eszem - kajánál szégyenkezve vallottam be, hogy bizony banánt is tettem a natúr joghurt és a zabpehely mellé és úgy kutyultam össze, de ezt is rendben lévőnek találta, mert  a zabpehely lassítja a banán szénhidrátjának felszívódását, és ha 6 előtt ettem, akkor nincs ezzel gond.

Két nap is kísérteni akartak már, egyik betegtől hatalmas, gyönyörű tortaszeleteket kaptunk, de hősiesen ellenálltam neki! És a tegnapi sütiből sem ettem. Az  összes bűnözésem néhány keksz volt még az első este. Délben azt eszem, amit kapunk, de megválogatva. Tegnap pl. megettem a sóskafőzeléket tükörtojással, de ma már csak a felét a husinak és tört krumplinak - itt a krumpli a kevésbé kívánatos dolog, de mindössze 3-4 kanálnyi volt.

Zajlik az élet....

2010.01.22.

Sok minden történt, mióta nem írtam.Meghalt legkedvesebb Nagynéném, akit nagyon szerettem, és aki hirtelen távozott közülünk, mindössze 65 évesen. Példakép előttem töretlen optimizmusa, jókedve. Halálában is segít abban, hogy "jó útra térjek", hiszen nem csak jó, de rossz példával is szolgált. Érrendszeri és cukorbetegsége ellenére képtelen volt lemondani a finom falatokról és lusta volt a drágám sportolni, ezért az utóbbi időben alaposan elhízott, de mi így is imádtuk, bár folyamatosan dorgáltuk miatta.

Közben Reductil helyett Minimectilt írt fel az orvos, ami az előbbi generikuma, vagyis ugyanaz a hatóanyag, de olcsóbb kivitelben. Eddig még csak két hétig szedtem, a mellékhatás mindössze folyamatos szomjúság volt, könnyedén teljesítettem a napi 3 liter folyadékivást is, az eredmény viszont egy kiló minusz volt, mivel a diéta még nem forrotta ki magát. Két hete nem szedem a gyógyszert, úgy döntöttem, csak akkor folytatom, ha már képes vagyok rendesen diétázni is - amihez nagy erőt ad Nénikém példája -, vagyis minden erőmmel azon leszek - illetve vagyok a jó kifejezés! - hogy beinduljon a fogyásom.

Reductil

2009.11.30.

Kedves Angeleyes, igazából kezdő lökésnek lenne jó ez a gyógyszer. Ez máris jó hír, hogy adtál le vele 12 kilót, az kevésbé, hogy ez vissza is jött. :( Azt sajnos még nekem sem sikerült teljes mértékben elsajátítani, hogy kell sokáig - életünk végéig - egészségesen étkezni és mozogni. Teljesen mindegy, hogy az ember egészségügyi dolgozó-e vagy sem, ez annyira személyiségfüggő, és én is abba a csoportba tartozom, aki elméletileg akár szakdolgozatot is írhatna a témából, de a gyakorlatba átvinni már nem is olyan egyszerű. :(

Az nem jó hír, hogy Tőled is azt a visszajelzést kaptam, hogy felpörget. Épp eléggé pörgős az életem így is - egészségügy, milyen lenne, ha nem pörgős. :(

Változatlan

2009.11.28.

A jó hír, hogy a súlyom is, legalábbis felfelé sem ment, de le sem indult. A tornáról annyit, hol időm nem volt, hol felszerelést nem vittem magammal, mára pedig már eszembe sem jut. :( Kiszabadítottam a szobakerékpárt a sarokból, most kicsit leporolva álldolgál tovább. Hogy útálom magam ilyenkor! Zabálások ugyan nincsenek, de a rendszeres evészet is néha akadályokba ütközik a munkahelyemen. Azért a cukromat sikerült normalizálni szerencsére.

Kitartásból bukás

2009.10.27.

A fél év bőven eltelt, de sajnos a kitartásom úgy a súlycsökkenés, mint a blogírás terén megbukott a vizsgán. Előbbivel annyit értem el, hogy nem szedtem vissza a már leadott kilókat.

Új nekibuzdulás, a cukorbeteg klub tornájára fogok járni hetente egyszer.

Rázós hét

2009.03.13.

Nem volt időm a héten semmire, hajtás volt, tanulás volt, közben pedig elkezdtem igazán komolyan venni az életmódváltást. Voltam a belgyógyásznál, statinnal kezdjük kis adagban a koleszterin helyrehozatalát, mellette szigorú epediétát és rendszeres mozgást írt elő. Nomármost cukordiéta meg epediéta + mogzás = fél év múlva bombázó lesz belőlem szuper véreredményekkel! :)))

Mit mondjak, állok elébe! :) Bár a Kedves húzta az orrát, mondván: hova lesznek a gömbölydedségeid? Megnyugtattam, van az akkora, hogy jut is, marad is. :)) Bárcsak ott tartanánk már. De nem vagyok türelmetlen, ráadásul jól is érzem magam a bőrömben.