Néma gyilkosaim

Szerző: mica

A BLOG LEÍRÁSA

Hypertonia, glaucoma, diabetes.... Harcom ellenük életmód váltással.

Látogatás: 26703 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Véreredmények

2009.03.06.

Kedves Angeleyes! Eszemben sincs, hogy megsértődjek, sőt köszönöm a tanácsokat. Rögtön meg is fogadtam, és már a kezemben van a legújabb véreredményem, ami sokkal jobb, mint amire számítottam. Az éhgyomri vércukrom 6,9 volt, a 2 órás 9,5 mmol/l (7,8-ig jó), a HBA1 eredmény 7,0 % (5-ig jó). Koleszterinem 5,2, a HDLK:1,11, az LDLKOL: 3,79, ami kicsikét magasabb (3,35-ig jó) Minden más eredmény a norm. határértéken belül mozog. Most még csak rajtam múlik, hogy ez lefelé változik-e, 1-2 hónap múlva megismételtetem a vérvételt, addigra remélem néhány kilóval kevesebb is leszek. :)

Ps: Azóta beszéltem egy belgyógyász szakorvossal (én is eü intézményben dolgozom, de nincs eü végzettségem), aki szerdán vár, és az LDL érték miatt kapok gyógyszert. Úgy véli, ezzel egy idő után akár a többi gyógyszert mellőzni is tudom, mert csökken a cukor és a vérnyomásérték is. Ámen!

Mozgásterápia

2009.03.04.

Köszönöm a tanácsot Angeleyes! Csaknem egy hét telt el a mért eredmény óta, ugyan éhgyomri vércukrot nem mértem, de nappal már 5,9 - 8 közt ingadozik a nagyobb odafigyelés és a 2x1000 mg gyógyszer mellett. Tudom, ez még mindig nem jó. Az általad említett vérvizsgálatokat még nem csinálta meg senki. A jó öreg (nyugdíjas) dokim megelégszik azzal, hogy elhiszi amit én mérek és írok be a félévenkénti látogatáskor (persze nem csalok, mert miért is tenném). Azt hiszem, most jó nagyot löktél rajtam, hogy felkeressek egy másik orvost. :)

Azért örömmel számolhatok be róla, hogy tettem egy újabb lépést az egészségesebb életért! Hétfőn hirtelen elhatározással kerestem egy helyet, ahol Callanetics-et tartanak. Igaz, csak hetente egyszer, amit tegnap ki is próbáltam. Minden izmot megmozgató, jó hangulatú foglalkozás volt, aminek következtében ma hajlások és lépcsőzések némi kínszenvedést okoztak. Hiába, nem szokta .... a szántást. :) Jövő héten is ott a helyem, és talán kedvet kapok itthon sem a kifogást keresni, hanem - ha nem is egy órán át - kicsit mozogni.

Malőr

2009.02.28.

Elöljáróban elnézést kérek, hogy ötször sikerült nyitnom a blogot. :) A technika ördöge kötözködött velem...

A cím nem véletlen. 47 évesen szinte minden olyan betegségnek tulajdonában vagyok, ami egyértelműen visszavezethető a helytelen életmódra, a stresszre, a túlsúlyra, és nem utolsó sorban az öröklődési hajlamra.