Egészségesen a természet erejével

Szerző: banky

A BLOG LEÍRÁSA

Betegséget megelőzni és gyógyulni a természet erejével. A gyógyászat az orvoslás az emberiséggel egyidős tevékenység. A tudományos orvoslás több módszerét a homeopata orvosok alapozták meg. A homeopátia kb. 200 éve feltalált orvoslási mód. Már az ókori görögök is alkalmazták a természetes gyógymódot, s mára komoly eredményeket ért el. Egyre többen

Látogatás: 24283 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Fókuszban a gerinc

2015.08.22.

Hamarosan kezdődik az iskola, nagy a készülődés, tanszerek, iskolatáska beszerzése. De vajon melyik lenne az ideális választás ahhoz, hogy gyermekem egészségét megőrizhessem? A sok választék közül melyiket vegyem? Tanácsok a megfelelő döntéshez.

A gyerekek hirtelen növekedését az izomzatuk nem mindig tudja követni, fontos odafigyelni, hogy megfelelő iskolatáskát vásároljunk számukra. Melyiket válasszuk az óriási kínálat közül, mire figyeljünk oda, hogy megőrizzük gyermekünk gerincének egészségét? A tartási hibák megelőzése rendkívül fontos, hiszen a mozgásképesség, a külső megjelenés és az egészséges élet fontos feltétele. A tartáshiba még nem betegség,de ha nem figyelünk oda fiatalkorban, akkor később kialakulhatnak ortopédiai betegségek, porckopások, gerincferdülés stb.

Stressz betegségei

2015.08.22.

IdegösszeroppanásOrvosilag ilyen betegség nem létezik. Ez mindössze egy hétköznapi gyűjtőnév.Az idegösszeroppanás nem más, mint amikor az idegek elérik tűrőképességük határát, melynek hatására időről-időre ki kell törnöd magadból. Ezek a kitörések lehetnek dührohamok, vagy akár sírógörcsök, de alkoholhoz is nyúlhatsz miattuk.Ez az összetörés pedig lehet egyszeri, de általában egy tartós, mások számára sokkoló folyamatot takar.

Túlságosan nyomasztóan, mélyen elragadnak gondolataid.

Téli időszak influenza nélkül

2015.02.10.

Elkezdődött az influenzajárvány az országban, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) jelentése szerint az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A felső légúti megbetegedések megelőzésének alapja, hogy  gondoskodjunk szervezetünk természetes védekező rendszeréről. Ha immunrendszerünk legyengül, nem tudja felvenni a harcot a baktériumokkal szemben, így azok könnyebben betegítenek meg minket. Különösen fontos őszi és téli időszakokban a vitaminokról és immunerősítőkről való gondoskodás. Táplálkozással is biztosítsuk  a megfelelő energiát testünknek.

Jól aludt mégis fáradtan ébred?

2014.11.25.

A jó alvás titka.