Egészségszemle

Szerző: WEBBeteg

A BLOG LEÍRÁSA

Válogatás érdekes és hasznos blogbejegyzésekből, melyeket olvasva többet tudhat meg az egészséges életmódról, a különféle betegségekről és az egészségügyi újdonságokról.

Látogatás: 56919 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

4 kétségtelen jel, hogy vitaminhiányban szenvedsz

2012.10.17.

A létfontosságú vitaminok hiányára jellegzetes tünetek hívják fel a figyelmet. Vedd komolyan, mielőtt súlyosabb formát öltenek!

A megfelelő kalóriabevitel még nem biztosíték arra, hogy szervezeted megkap minden nélkülözhetetlen tápanyagot. Lehet, hogy testsúlyod megfelelő, vagy akár magasabb az ideálisnál, mégis minőségi éhezésben szenvedhetsz. Ilyenkor étrended nem tartalmazza a szervezeted egészséges működéséhez nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ez könnyen előfordulhat, ha gyakran fogyasztasz félkész ételeket, és tányérodon nem szerepel elegendő nyers, friss zöldség és gyümölcs. Kétségtelen, hogy kényelmesebb megoldás a gyorsan elkészíthető étel, ám ez hosszabb távon komolyan veszélyezteti egészségedet. Érdemes odafigyelned, hogy a vitaminok mennyisége a sütés, főzés, de a tárolás hatására is csökken. Milyen jelekre figyelj, hogy elkerüld vitaminraktáraid vészes kiürülését?

A kalciumhiány tünetei

2012.10.10.

A kalciumhiány távolról sem ott kezdődik, hogy a csontritkulás diagnózisát az orvosi papírjainkra írják. Évekkel, sőt évtizedekkel korábban már találkozhatunk a kalciumhiány miatt kialakult problémáinkkal. Pontosan melyek lehetnek ezek?
 

Miért veszítjük el a fogainkat? Nem is gondolnád!

2012.10.10.

Bár a szuvasodás a legfélelmetesebb fogászati probléma, nem ez a fogak elvesztésének első számú oka.

Mikor igazságos Mátyás országjárása során találkozott egy öregemberrel, többek között azt is megkérdezte tőle: „Mennyi még a harminckettő?” – Hát biz’ már csak tizenkettő! – hangzott a válasz. (A fineszes kérdés ugyanis a fogak számára vonatkozott).

A gyeremekkori horkolás oka az allergia?

2012.09.28.

A gyermekkorban jelentkező horkolás hátterében allergiás megbetegedés állhat, hívja fel figyelmünket egy ausztrál vizsgálat.

A vizsgálatban résztvevő 219, 5 éves, vagy fiatalabb korú gyermek kivétel nélkül a rhinitis allergica, vagy másnéven szénanátha tüneteitől szenvedett. Ez olyan allergiás reakció, melyet pollen, penészgomba, állatok szőre, vagy poratka válthat ki. Jellemző tünetei a tüsszögés, orrfolyás, köhögés, a szemek viszketése, könnyezése.

Tanácsok a nátha és megfázás ellen

2012.09.19.

Itt az ősz, és a nátha gyógyszerét még mindig nem találták fel. Helyette néhány jó tanács talán segít, ha meggyógyulni nem is, de legalább könnyebben elviselni a tüneteket.

Ha náthásak vagyunk:

Mit változtassunk az étkezési szokásainkon idős korban?

2012.09.12.

Ha azok közé tartozunk, akik valójában nem gondolkodnak el azon, mi mindent tömnek magukba, akkor a következő tippek segíthetnek, hogy könnyen egy új, egészséges táplálkozáshoz találjunk el:
Kerüljük a stresszt evés közben.

Agresszív a gyermekem - mit tegyek?

2012.09.04.

Az a kisbaba, aki 8-9 hónapos korban még boldogan mosolygott mindenkire, 1-2 éves kora között hirtelen ijesztő dolgokat kezd produkálni: belemar mások arcába, fellöki a gyerekeket, harap, elveszi mások játékát, odacsap a többi gyereknek. Mi ennek az oka? Mit tehetsz ellene?

1. Figyelemfelkeltés

Az egészséges vízpótlás

2012.08.29.

Az alábbi 8 pont elsősorban azokhoz szól, akiknek évek óta kínszenvedés az optimális testtömeg megszerzése és megtartása. Másodsorban azok olvassák végig, akik szépek és csinosak, és ilyenek is szeretnének maradni.

1. Csodaszerek nem léteznek!

7 körülmény, ami tönkreteheti éjszakai alvását

2012.08.22.

Sokan és sokszor panaszkodunk, hogy nem tudjuk kipihenni magunkat éjszaka, állandóan fáradtak vagyunk, nem tudunk aludni. Mielőtt gyógyszerekhez nyúlnánk érdemes szétnézni magunk körül, biztos minden körülmény ideális a pihentető alváshoz?

Horkol a hálótárs

A modern kor járványa: az elhízás

2012.08.15.

A XXI. század szomorú paradoxonja, hogy mialatt a Föld népességének harmada az éhezéssel küzd, a másik harmadának a túltáplálással és következményeivel kell szembenéznie. Ma a kövérség és szövődményei a világ egyik legnagyobb egészségügyi kihívását jelentik. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a túlsúly és az elhízás a második legfontosabb megelőzhető rizikófaktor a dohányzás után. A fejlett országokban a túlsúlyos és elhízott emberek aránya ötévente megduplázódik. Csak Európában és az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg több mint 70 millió ember elhízott, ezen felül további 163 millióan túlsúlyosak. Magyarországon még ennél is nagyobb mértékű a túlsúly és elhízás előfordulása.

Mi az elhízás?