Méregtelenítés

Szerző: Victory

A BLOG LEÍRÁSA

Manapság a sikeres egészségmegőrzés elengedhetetlen része a megfelelő időközönként tartott méregtelenítés mely ugyanúgy vonatkoztatható testünkre és lelkünkre egyaránt. Blogomban a méregtelenítés általam ismert formáival, lehetőségeivel szeretném megismertetni olvasóközönségemet és szívesen fogadom a témához kapcsolódó véleményeket.

Látogatás: 49689 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Máriatövis és Almaecet

2011.01.23.

Két méregtelenítő csodaszer, melyek használata nagyon egyszerű:

A Hold hatása

2010.12.21.

Holnaptól fogy a hold! Aki még nem szánta rá magát egy könnyed tisztítókúrára, annak most itt a remek alkalom! Ugyanis, a fogyó hold idején végzett méregtelenítés sokkal hatásosabb, mint máskor. Ez a kilégzés, a kiválasztás és a méregtelenítés időszaka.Ilyenkor minden olyan dolog könnyebb, ami a tisztulással, megszabadulással, vagy az adakozással kapcsolatos. Ebben az időszakban még a lelkünk is adakozóbb hangulatban van. Még jó, hogy jön a Karácsony!J

Szódabikarbóna kúra

2010.12.12.

Sziasztok!

Pár napos méregtelenítés

2010.12.05.

Most szeretnék megosztani egy bevált, pár napos méregtelenítő tippet. Mivel rövid, nem viseli meg nagyon a szervezetet, ezért ideális a téli napokra.

Advent

2010.11.28.

Eljött az advent időszaka, meggyújthattuk az első gyertyát az adventi koszorún. Elkezdhetünk készülődni a Karácsonyra (és itt nem az esztelen vásárlási lázra gondolok). A keresztény egyházban az advent ünneplésével együtt alakult ki az ún. kisböjt, azaz az adventi böjt. Hagyományosan a vallás által létrehozott böjt nem csupán a táplálkozást, a testi megtisztulást érinti, hanem egy összetett lelki-testi egészségterápia. A nyugati kereszténységnek (vallások közül hazánkban ez a legelterjedtebb) két hosszú böjtidőszaka van: a Nagyböjt és az Advent. Melyek egy-egy ünnepet készítenek elő:a Nagyböjt a Húsvétot,  az Advent Karácsonyt. Az Adventi böjt Advent első napján, a december 25-ét megelőző negyedik vasárnapon kezdődik, és december 24. éjfélig tart. A Nagyböjt a Húsvét előtt hat héttel kezdődik és Húsvétvasárnapig tart. Már akkor is tudták, hogy télen nem érdemes nagyböjtbe kezdeni, ilyenkor ugyanis a szervezetnek szüksége van a tartalékokra, ezért javasolt a téli időszakban csak pár napos böjtbe, tisztítókúrába kezdeni mely esetleg a böjthöz hasonlóan hetente ismételhető. Tehát az adventi időszak kiváló kapaszkodó lehet, hogy rászánjuk magunkat a megtisztulásra és ezzel egy kis rendszert vigyünk életünkbe. Böjtünk tárgyául bármit megjelölhetünk. Általános a húsról való lemondás a böjti napokon, de ugyanígy lemondhatunk a cukorról, az édességről, a kenyérről stb. Még ez a pár napos lemondással járó tisztítókúra is mélyen kihat a szervezet működésére.  A visszafogott táplálkozás pihenteti az emésztőrendszert, időt biztosít a méreganyagok felszabadításához és kiürítéséhez, ezáltal közérzetünk is javulni fog. Elménk is felfrissül, éberebbek leszünk nappal, éjjel pedig nyugodtabban alszunk.

Miért van rá szükség?

2010.11.23.

Igaz, hogy szervezetünknek megvannak a megfelelő szervei, szervrendszerei, melyek többek között a méregtelenítést is szolgálják (máj, vese, bélrendszer, bőr, tüdő, nyirokrendszer) és ideális esetben nem is kellene ennél több. De a mindennapi életünk során egyre több méreganyaggal találkozunk. Elég, ha csak az ételeinkben található adalékanyagokra, háztartási tisztítószerekre, gyógyszerekre, növényvédő szerekre, levegőben található vegyi anyagokra, környezeti ártalmakra gondolunk. Szervezetünk ellenálló képességét tovább csökkenti a szintén mindennapos stressz és elektroszmog.