Rák, leves és egyéb finomságok

Szerző: Van Holnap! Zsakos Alapitvany

A BLOG LEÍRÁSA

Tanácsok, praktikák daganatos betegeknek táplálkozásról és sok másról... hogy könnyebben viseljék a kezeléseket, gyorsabban gyógyuljanak

Látogatás: 119428 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Változás!

2014.05.05.

Blogunk új helyen található:

Március vastagbélrák elleni hónap - SZŰRJÜNK!!!!!

2013.02.21.

Alapítványunk fontos feladata a betegségmegelőzés és a szűrésre való figyelemfelhívás. Most támogatónknak köszönhetően ingyenesen juthatnak székletvér teszthez azok, akik szeretnének tenni egészségükért.

Pakolás már megint a mellékhatásokra

2013.02.19.

Sajnos ismét kísérletezésre kényszerültünk, mégpedig egy újabb kezelés újabb mellékhatása miatt. A probléma a következő: akne szerű pattanásfélék az arcon és a mellkason amik annyi eldurvulhatnak, hogy súlyos fertőzés is felléphet, valamint kiszáradt bőr a kezeken és a lábakon. Szóval ezeket kellett valahogyan élhetővé csökkenteni. Sikerült!

Betegápolás, higiénia

2012.09.06.

A daganatos betegek ápolásában, főleg fekvőbetegek esetén, nagyon fontos a megfelelő higiénia.

Finomat egészségesen

2012.07.10.

Aki bélrendszeri betegséggel, például daganattal küzd, szinte elengedhetetlen, hogy megfelelő, egészséges ételeket fogyasszon. Sajnos azonban az egészségeset sokszor összetévesztjük az ízetlen, kevés tápanyagot tartalmazó ételekkel, ami nagy hiba.

Kellemetlen zsibbadás

2012.06.28.

Ilyenkor nyáron mindenkinek jól esik egy hűvös üdítő vagy egy fagyi, de előfordulhat, hogy vigyázni kell a hideg finomságokkal.

Információs délután daganatos betegeknek és hozzátartozóiknak

2012.05.26.

A program célja, hogy segítséget nyújtsunk betegeknek, hogy könnyebben viseljék a kezeléseket és a műtéteket, hozzátartozóiknak pedig abban, hogy valóban segíthessenek, amikor szükség van rá: táplálkozási tanácsokkal a jó fizikai állapotért, praktikus tanácsok a mellékhatások megelőzéséhez és enyhítésükhöz, segítség a mindennapi ápolásban. Feltehetik kérdéseiket, a fenti témákban juthatnak tájékoztató kiadványokhoz, hasznos termékeket ismerhetnek meg.

Zöldborsó-krémleves (Trutyi leves :))

2012.05.16.

Újra recept. Egy nagyon finom, és tápláló leves, amiben a legjobb, hogy mindössze 15 perc alatt elkészül, és a hozzávalók sem túl bonyolultak.

Miért jó az ízesítetlen tápszer?

2012.04.25.

A rengeteg ízű tápszer között találkozhatunk ízesítetlenekkel is. Ezek fogyasztásra nem a legjobbak, azonban nagyon finom, és rendkívül tápláló ételeket készíthetünk a segítségükkel.