• Rák, leves és egyéb finomságok
        Van Holnap! Zsakos Alapitvany blogja

        Ha már leves...

        Ha már leves, legyen egy recept is. :)

        A leves ugyanis egy olyan étel, amiből még egy étvégytalan ember is le tud nyomni egy kistányérral ha kell. Ha pedig krémleves, akkor még tápláló is, és ebben a zöldséglevesben minden benne van, amire egy betegség ellen harcoló szervezetnek szüksége lehet.

        Fűszeres zöldségkrémleves

        5 dl alaplé

        1 csipet őrölt szerecsendió

        1 nagy sárgarépa

        2 krumpli

        fél zeller

        1 kisebb brokkoli

        1 póréhagyma

        1-2 marék zöldborsó

        fél evőkanál petrezselyem

        fél evőkanál kapor

        1 teáskanál lestyán

        1 teáskanál oregánó

        1 csipet bors

        1 kis doboz főzőtejszín

        Először készítsd el az alaplét, ha kevés az időd, tökéletesen megfelel, ha erőleves kockát használsz. A lébe tedd bele a csipet szerecsendiót, és főzd még pár percig. Ezután vágd fel apró kockákra az összes zöldséget, majd tedd az alaplébe. Minél kisebb darabokra vágod a hozzávalókat, annál hamarabb készül el a leves. Ha már megpuhultak a zöldségek, add hozzá a fűszereket, jól keverd el, majd hagyd még főni pár percig. Ha elkészültél, egy botmixer segítségével turmixold össze a lábos tartalmát, alaposan, hogy jó krémes legyen később a levesed. Önts bele az így kapott pépbe fél doboz főzőtejszínt, és forrald fel újra. Ha nem elég lágy, nyugodtan tehetsz még hozzá. Ha túl egyszínűnek találod, főzz bele néhány nagyon apró sárgarépadarabot.